0486 50 52 01 info@bvsgietvloeren.be

Een polyurethaan vloer laten installeren

Een polyurethaan of PU gietvloer is een strakke, naadloze gietvloer die bestaat uit een laag polyurethaan en een combinatie van hars en harder. Een polyurethaan gietvloer is flexibel en elastisch waardoor hij zich goed aanpast aan de ondergrond en oneffenheden uitstekend opvult. Daarom is een PU gietvloer geschikt voor nieuwbouw, renovatie en bestaande gebouwen. De dikte van dit type vloer ligt gemiddeld tussen de 2 en 4 millimeter.

Polyurethaan gietvloer
Grijze polyurethaan gietvloer

Waarom voor een polyurethaan gietvloer kiezen

Over smaak valt niet te twisten, maar polyurethaan gietvloeren zijn multi-inzetbaar en passen in uiteenlopende interieurs. Ze geven ruimtes een moderne en strakke uitstraling en zijn bijzonder geschikt voor woningen, winkels en kantoren.

PU gietvloeren zijn 100% waterdicht en makkelijk schoon te maken. Daardoor kan je ze ook laten plaatsen in je badkamer en keuken. Voor mensen met allergieën is een polyurethaan gietvloer vaak de beste oplossing.

Een polyurethaan gietvloer is slijtvast en kan tegen een stootje. De vloer is elastisch en antislip waardoor hij comfortabel en veilig is om op te stappen, zelfs met blote voeten. Omdat hij zacht en warm aanvoelt, is een PU gietvloer ook voor (spelende) kinderen ideaal.

Bij een polyurethaan vloer kan je kan kiezen uit een brede waaier van kleuren, én je kan een PU gietvloer combineren met vloerverwarming. Heeft jouw ondergrond veel oneffenheden? Die werkt een polyurethaan vloer perfect weg. Zelfs ongelijke treden van een trap, maak je met een PU gietvloer weer gelijk.

Voordelen van een polyurethaan vloer

Een polyurethaan gietvloer is slijtvast. Het is een duurzame investering waarvan je jarenlang plezier hebt, zelfs bij intensief gebruik. Krassen of verkleuringen door de zon maken bij een PU gietvloer geen kans.

Een PU gietvloer is naadloos en waterdicht. Daardoor vergt het onderhoud weinig moeite: even stofzuigen, een dweiltje erover en klaar. Een polyurethaan vloer is heel hygiënisch en omdat er geen naden zijn waarin stof zich kan nestelen, is het ook voor mensen met allergieën een optimale vloerbedekking.

Het verschil met een epoxy vloer is dat een polyurethaan vloer elastischer is. Dat maakt de vloer zachter en aangenamer om op te stappen of spelen. Bovendien dempt die elasticiteit het geluid, een bijkomende goede eigenschap in slaapkamers of appartementsgebouwen.

Tot slot is er veel keuze in kleur en afwerking. Zo vind je altijd een PU gietvloer die past bij jou interieur en stijl.

Polyurethaan Betonlook
gietvloer PU

Nadelen van een polyurethaan vloer

De investering voor een PU gietvloer is mogelijk hoger zijn dan die voor een andere vloer. Maar doordat een polyurethaan vloer slijtvast is en een lange levensduur heeft, rendeert die investering op lange termijn zeker.

Na het gieten heeft een polyurethaan vloer een paar dagen nodig om uit te harden. Dat is perfect te plannen, maar je moet er wel rekening mee houden.

De installatie van een polyurethaan gietvloer is precisiewerk. Je hebt vakkennis nodig en het juiste materiaal. Daarom laat je de installatie best over aan professionals.

Polyurethaan vloer laten plaatsen: zo werkt BVS

BVS Projects onderzoekt de staat van je ondergrond. We gaan na of er (grote) scheuren, gaten of andere gebreken zijn.

Verder bekijken we hoeveel plaats (hoogte) er beschikbaar is om jouw vloer te gieten, en of er andere zaken zijn waarmee we rekening moeten houden, zoals vloerverwarming of drempels.

We bespreken alle mogelijkheden met jou en geven je gericht advies zodat je een doordachte keuze kan maken. Met die gegevens maken we voor jou een offerte op maat.

PU vloer door BVS

Polyurethaan vloer laten plaatsen door BVS gietvloeren

Bestel je bij ons een gietvloer? Dan bespreken samen de planning. We brengen de apparatuur en producten mee die nodig zijn om je polyurethaan vloer vakkundig te gieten.

Zelf hoef je niets voor te bereiden, behalve het leegmaken van de ruimtes waar de vloer komt. Nadat de polyurethaan vloer is gegoten, heeft hij een paar dagen nodig om uit te harden. Je mag er dan niet op lopen.