0486 50 52 01 info@bvsgietvloeren.be

Acrylaat gietvloer

Een acrylaat gietvloer biedt alle voordelen van kunstharsgietvloeren en voldoet bovendien aan de strengste hygiënische eisen. Een acrylvloer is dan ook een populaire en efficiënte optie voor de voedingssector en bij uitbreiding heel wat industriële gebouwen. Zeker wanneer je weet dat wij hem op amper 1 dag tijd plaatsen.

BVS Gietvloeren is jouw specialist voor kunsthars gietvloeren, waaronder acrylgietvloeren. We meten je ruimte op en bezorgen een offerte op maat. De plaatsing gebeurt in verschillende lagen op een ondergrond. Indien nodig egaliseren we die eerst. Een acrylaat gietvloer laten plaatsen door een professional? Contacteer ons, dan bekijken we samen jouw project.

Wat is een acrylaat gietvloer?

Een acrylvloer heeft een basis van PMMA- of polymetylmethacrylaatharsen. In de volksmond staat PMMA beter bekend onder de geregistreerde handelsnaam Plexiglas. De vloeibare PMMA wordt ingestrooid met gekleurd kwartszand. Voor de afwerking kies je de kleur van het grind, niet die van de vloer.

Net als andere kunsthars gietvloeren zoals polyurethaan en epoxy is een acrylaat gietvloer bestand tegen hoge belastingen en intensief gebruik. Bovendien is hij naadloos en waterbestendig, wat hem erg onderhoudsvriendelijk maakt, en bestand tegen zowel warmte als kou, van ver onder het vriespunt tot boven het kookpunt.

Een acrylvloer, de hygiënische oplossing

Een acrylaat gietvloer is goedgekeurd voor de voedselveiligheid en voldoet aan de strengste hygiënische normen voor bijvoorbeeld HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points), de referentiemethode voor het in kaart brengen van mogelijke risico’s voor onze voedingsmiddelen. BVS Gietvloeren combineert hem indien gewenst met een antislipcoating en hygiënische plinten.

Op die manier is een acrylvloer de beste keuze voor gebruik in de voedingssector. Je ziet hem dan ook vaak in onder meer grootkeukens, restaurants, slagerijen, bakkerijen en vleesverwerkende bedrijven. Maar dit type vloer is ook weggelegd voor andere ondernemingen en organisaties waar hygiëne van het grootste belang is. Denk bijvoorbeeld aan ziekenhuizen, woonzorgcentra en industriële vriesruimtes.

Acryl gietvloer Antwerpen
Acrylaat gietvloer

Voordelen van een acryl gietvloer

 • Dankzij de beperkte opbouwhoogte van 3 à 5 millimeter is dit type vloer bij een renovatie makkelijk te leggen op een bestaande vloer.
 • De 5 lagen harden snel uit, waardoor we een acrylvloer op 1 dag tijd leggen. Al na 3 uur biedt hij maximale kracht en mag je hem betreden.
 • Het PMMA zorgt voor een vormvaste en slijtvaste vloer, perfect bestand tegen onder meer scheurvorming en chemicaliën.
 • De vele goede eigenschappen maken acrylgietvloeren geschikt voor een brede waaier aan toepassingen, van ziekenhuizen over koel- en vriesruimtes tot grootkeukens.
 • De samenstelling en de naadloze plaatsing maken van een acryl vloer een uiterst hygiënische keuze, waarmee je de veiligheid van voedingsmiddelen garandeert.
 • Neutrale kleuren en grijstinten zijn populair, maar acrylvloer is beschikbaar in verschillende kleuren en afwerkingen. Zo heb je ook keuze uit glanzende of matte finish. Het toevoegen van kleurvlokken geeft een bijzonder effect.
 • Een acrylaat gietvloer gaat levenslang mee, bij eventuele beschadigingen is het eenvoudig om de toplaag te vernieuwen.

Acrylaat gietvloer laten plaatsen, onze werkwijze

Voor het plaatsen van een acrylgietvloer zijn heel wat technieken, materialen en kennis nodig. Door beroep te doen op een ervaren vakman zoals BVS Gietvloeren maak je bovendien gebruik van advies op maat en ben je zeker van een snelle en correcte plaatsing, zodat jouw onderneming of organisatie zo weinig mogelijk hinder ondervindt. We plaatsen jouw acrylvloer op 1 dag tijd volgens dit stappenplan:

 1. Voorbereiding van de ondervloer, zodat hij vrij is van vervuilingen en obstakels. Indien nodig zorgen we ook het egaliseren van de ondergrond.
 2. Primer aanbrengen zodat de gietvloer perfect hecht.
 3. Gietvloer zelf aanbrengen
 4. Indien gewenst een UV-coating aanbrengen

Is je woning meer dan 10 jaar oud? Dan geniet je bij je renovatiewerken van 6% btw in plaats van de gebruikelijke 21%.

Voordelen epoxy

Acrylaat, epoxy of polyurethaan?

BVS Gietvloeren is specialist in gietvloeren gebonden met kunstharsen. Maar op welke vlakken verschilt een acrylaatvloer van de twee andere types? Een epoxy gietvloer is minder bestand tegen krassen en UV-straling. Bovendien duur het langer om hem te plaatsen. En een polyurethaan gietvloer is zachter en comfortabeler. We plaatsen hem dan ook vaker in woningen. De keuze tussen acrylaat, epoxy of polyurethaan is afhankelijk van onder meer hoe het gebouw en de vloer gebruikt worden en de beschikbare opbouwhoogte.

Onze realisaties in Acrylaat

Acrylaat realisatie 1
Acrylaat realisatie 2
Acrylaat realisatie 3
Acrylaat realisatie 4
Acrylaat realisatie 5
Acrylaat realisatie 6

Acrylvloer laten plaatsen door BVS gietvloeren

Opmeten, offerte opstellen, plaatsing inplannen en gietvloeren plaatsen. Zo snel ligt jouw nieuwe acrylvloer in jouw gebouw. De installatie ronden we doorgaans op amper 1 dag tijd af, enkele uren later al neem jij je vloer in gebruik.

De prijs van een acrylaat gietvloer laten leggen is afhankelijk van heel wat factoren. Denk bijvoorbeeld aan de staat van de ondervloer en de totale vloeroppervlakte. Daarom bekijken we graag ter plaatse de situatie met jou. Daarna maken we een offerte op maat en plannen we de plaatsing, zodat jij je nergens zorgen over hoeft te maken.

Epoxy gietvloer laten plaatsen