0486 50 52 01 info@bvsgietvloeren.be

Beton gietvloer

BVS Gietvloeren, voor jouw beton gietvloer

BVS Gietvloeren is gespecialiseerd in gietvloeren op een basis van kunsthars. Toch leggen we ook op amper 1 dag tijd een gietvloer met betonlook. Die combineert alle voordelen van kunstharsgietvloeren, zoals gebruiksvriendelijkheid en een minimale opbouwhoogte, met het robuuste uiterlijk van een betonvloer.

Schrikt de dikte van een betonvloer je af, of vrees je dat alles wat erop gemorst wordt nog lang zichtbaar blijft? Kies dan voor een gietvloer met betonlook van BVS Gietvloeren. Contacteer ons om samen jouw project te bekijken.

Beton gietvloer

Wat is een beton gietvloer?

Een beton gietvloer is een gietvloer op basis van cement, die eruit ziet als beton. Zoals alle gietvloeren heeft een beton gietvloer geen naden. Het resultaat is een strakke vloer die geschikt is voor alle ruimtes in een woning, en ook voor buiten.

Afhankelijk van de ondergrond is de afwerklaag van een betonnen gietvloer tussen 1 en 4 millimeter dik. Je hebt dus weinig plaats nodig. Daarmee komen we meteen bij een belangrijk verschil met een betonvloer. Die is minstens 7 centimeter dik.

Bovendien is een betonnen vloer poreus, terwijl een gietvloer een afwerklaag heeft, zodat hij waterdicht is. En misschien nog wel het belangrijkste: een betonnen vloer is een ondervloer, maar een beton gietvloer is een eindafwerking, zoals parket of tegels.

Waarom kies je voor een beton gietvloer?

BVS Gietvloeren legt polyurethaangietvloeren met een betonlook door twee kleuren te mengen. Op die manier ontstaat het karakteristieke wolkeneffect dat we associëren met een betonvloer. Dit soort gietvloer is wel een duurzaam product. Het wordt lokaal geproduceerd, heeft een lange levensduur en is makkelijk te recycleren. Maar de meeste mensen die voor een gietvloer met betonlook kiezen, doen dat voor de uitstraling. De naadloze, industriële look heeft er de laatste jaren veel aanhangers bij gekregen. Velen zien liever een egale, strakke vloer in plaats van een tegelvloer met voegen.

gietvloer beton
grijze gietvloer betonlook

Voordelen beton gietvloer

Een betonnen gietvloer heeft veel voordelen. Allereerst is er natuurlijk de lange levensduur. De gietvloer is slijtvast en sterk. Je hebt er jarenlang plezier van. In diezelfde categorie komt de duurzaamheid. Moest je er om een of andere reden ooit op uitgekeken zijn, dan wordt je betonnen gietvloer volledig gerecycleerd.

Dat gietvloeren geen naden hebben, is voor sommigen het grootste voordeel. Het resultaat is een rustgevend, strak geheel. En juist omdat een beton gietvloer geen naden heeft, is hij heel goed schoon te houden. Voor de alsmaar groter wordende groep van mensen met een allergie voor huisstofmijt, is dat vaak de belangrijkste troef.

Omdat de afwerkingslaag van een beton gietvloer niet veel plaats nodig heeft, is hij geschikt voor bijna elke woning en voor elke ruimte: living, keuken, badkamer, slaapkamer, hal en ook trappen. Daar komt nog bij dat je onder je betonnen gietvloer perfect vloerverwarming kan leggen. En tenslotte wil het oog natuurlijk ook wat. De naadloze afwerking zorgt voor een tijdloze en stijlvolle vloer, die past in heel uiteenlopende interieurs.

Nadelen beton gietvloer

De plaatsing van een beton gietvloer is precisiewerk. Het komt op de millimeter aan, en daarvoor heb je vakkennis en professioneel gereedschap nodig. Begin er daarom niet zomaar zelf aan, maar schakel een ervaren installateur van gietvloeren in, zoals BVS Gietvloeren.

Een betonnen gietvloer is niet 100% krasbestendig. Je doet er daarom goed om onderaan je tafels en stoelen meubelviltjes aan te brengen om je vloer te beschermen tegen krassen. Zeker als je ze vaak verschuift, is vloerbescherming een must. Gelukkig vervalt dit nadeel helemaal bij een kunsthars gietvloer met betonlook, die veel beter bestand is tegen krassen en scheuren.

Gietvloer grijs

Beton gietvloer plaatsen: zo werkt BVS

Voor we jouw betonnen gietvloer plaatsen, onderzoeken we je ondergrond. Is die helemaal intact, of zijn er scheuren of gaten? In dat laatste geval zullen we eerst egaliseren. Want hoe beter de ondergrond, hoe mooier het resultaat van je gietvloer.

Verder gaan we na hoeveel ruimte er is voor jouw vloer. Die bepaalt de dikte van je betonnen gietvloer. Daarbij kijken we ook naar andere factoren die een rol spelen voor het gieten, zoals drempels en vloerverwarming.

Zodra we dat allemaal op een rijtje hebben, bespreken we de mogelijkheden met jou. Je krijgt gericht advies, zodat jij een goede keuze maakt. Vervolgens krijg je van ons een offerte op maat. Bij groen licht plannen de samen de plaatsing in. Die duurt doorgaans een dag. Ook nadien kan je steeds bij ons terecht met vragen over je beton gietvloer.

Beton gietvloer laten plaatsen door BVS Gietvloeren

Kies jij voor BVS Gietvloeren voor de plaatsing van jouw betonnen gietvloer? Dan reken je op onze professionele en ervaren aanpak. We controleren jouw ondervloer, bespreken jouw wensen en maken een offerte op maat.

Is de ondergrond niet optimaal? Dan herstellen we die vakkundig, met de juiste producten en apparatuur. Na de plaatsing krijg je van ons advies voor het onderhoud van je betonnen gietvloer. Zo heb je er de rest van je leven plezier van. Interesse? Contacteer ons dan nu.

betonlook gietvloer grijs