0486 50 52 01 info@bvsgietvloeren.be

Epoxy vloer laten plaatsen

Dubbel zo sterk als beton, erg onderhoudsvriendelijk en beschikbaar in alle mogelijke kleuren. Logisch dat een epoxy vloer dé standaard geworden is voor industriële omgevingen. Dit type gietvloer heeft alles in huis om ook de basis te vormen voor jouw fabriek, magazijn of garage.

BVS Gietvloeren is gespecialiseerd in kunsthars gietvloeren, waaronder epoxy gietvloeren. We meten je ruimte op, bezorgen je een offerte op maat, egaliseren indien nodig de ondergrond en brengen de gietvloer op een dag tijd aan. Interesse in een epoxy vloer laten plaatsen door een professional? Contacteer ons, dan bekijken we samen jouw project.

Epoxy gietvloer
Wat is een epoxy vloer

Wat is een epoxy vloer?

Een epoxyvloer is een specifiek soort gietvloer, gemaakt van epoxy. Dat is een thermohardende kunststof op basis van aardolie. Een epoxy gietvloer bestaat uit een vloeibare basiscomponent, de hars, en een vloeibare verharder. Wanneer we de twee mengen, veranderen ze onder invloed van een chemische reactie van een vloeistof naar een vaste stof.

Waarom een epoxy gietvloer laten plaatsen

Epoxy is een erg hard materiaal, tweemaal sterker nog dan beton. Zo is het perfect geschikt om het gewicht van zware machines en installaties te dragen. De lange levensduur maakt van deze vloeren een duurzame investering op lange termijn. Bovendien is een epoxy gietvloer bestand tegen chemicaliën en zuren. Door epoxy aan te brengen in de vorm van een gietvloer, ontstaat een spiegelglad en naadloos oppervlak, dat eenvoudig te onderhouden is.

De combinatie van die eigenschappen maakt een epoxyvloer ideaal voor professionele werkomgevingen. Denk bijvoorbeeld aan fabriekshallen, magazijnen, ateliers, garages en showrooms. Dankzij de uitstekende hygiënische kenmerken installeren we epoxy gietvloeren ook regelmatig in bedrijven die actief zijn in de voedingssector.

Ook esthetisch biedt een epoxy gietvloer laten plaatsen bijna onbeperkte mogelijkheden. Dit type vloer is beschikbaar in een brede waaier van uitvoeringen. Zo zijn alle 215 klassieke RAL-kleuren beschikbaar. Bovendien is er de optie om patronen en lijnen in de vloerbedekking aan te brengen, bijvoorbeeld als signalisatie of in de vorm van je bedrijfslogo.

Voordelen epoxy

Voordelen van een epoxy vloer

  • Extreem sterk en drukbestendig
  • Bestand tegen chemicaliën en zuren
  • Veilig, onderhoudsvriendelijk en hygiënisch
  • Beschikbaar in alle RAL-kleuren
  • Mogelijk om patronen en lijnen in aan te brengen

Een epoxyvloer onderhouden doe je zo

Wanneer je een epoxyvloer laat plaatsen door een professional, is het resultaat een naadloze en spiegelgladde oppervlakte, die bovendien waterdicht is. Het is onmogelijk voor vuil en vocht om in kieren en hoeken te verdwijnen. Dat maakt epoxy gietvloeren uitermate onderhoudsvriendelijk.

Een epoxy vloer onderhouden is dan ook erg eenvoudig. Verwijder stof, vuil en zand regelmatig, liefst dagelijks, door te bezemen of te stofzuigen. Hardnekkig vuil verwijder je met een natte dweil. Gebruik geen agressieve, chemische reinigingsmiddelen, maar liever een oplossing van azijn.

Epoxy vloer onderhouden
Nadelen epoxy

Nadelen van een epoxy vloer

Eerlijk is eerlijk: een epoxy vloer biedt niet alleen voordelen. Zo is een stabiele en vlakke ondervloer van cruciaal belang. Is dat niet het geval, dan verschijnen er sneller scheuren in de vloer, aangezien de epoxy zelf erg hard, maar daarom ook minder flexibel is. Laat je je gietvloeren plaatsen door BVS Gietvloeren, dan zorgen wij meteen voor het egaliseren van je ondergrond.

Bovendien maken epoxy gietvloeren geluid bij het lopen, combineren ze moeilijk met vloerverwarming en voelen ze kouder aan. Dat maakt ze minder geschikt voor residentiële toepassingen. Daarvoor raden we altijd een polyurethaan gietvloer aan. Die comfortabele en aantrekkelijke designvloeren voelen zich helemaal thuis in woonhuizen en kantoren.

Onze realisaties in Epoxy

Epoxy gietvloer met patronen

Epoxy vloer laten plaatsen door BVS gietvloeren

Bij het installeren van een epoxy gietvloer doorlopen we steeds hetzelfde proces: opmeten, offerte maken, plaatsing plannen en gietvloer aanbrengen. De installatie gebeurt doorgaans op 1 dag tijd. Na het aanleggen is de vloer snel klaar voor gebruik.

Toch is een epoxy vloer plaatsen altijd maatwerk, waarvan de prijs telkens verschilt, afhankelijk van verschillende factoren zoals de staat van de ondergrond en de vloeroppervlakte. Vraag daarom jouw offerte op maat aan. We bekijken je situatie ter plaatse en overlopen samen jouw wensen en onze mogelijkheden.

Epoxy gietvloer laten plaatsen