0486 50 52 01 info@bvsgietvloeren.be

Vloer laten egaliseren

Gietvloer, de naam zegt het zelf, is een vloer die gegoten wordt. De vloeibare massa verdeelt zich over de ondergrond en het resultaat is een strakke, egale vloer. Hoe egaler de ondergrond, hoe strakker je gietvloer. En ook: hoe minder eindproduct er nodig is. Daarom is het belangrijk dat we je vloer egaliseren voordat we je uiteindelijke gietvloer aanbrengen.

Elke vloer en elke ondergrond is anders. Daarom bekijken we graag jouw situatie ter plaatse. Vervolgens maken we een vrijblijvende offerte op maat op. Zo weet je precies hoeveel het kost om jouw vloer te laten egaliseren.

gietvloeren kontich
Egaline Antwerpen

Wat is egaliseren?

Egaliseren is het egaal of vlak maken van de ondergrond voordat we de gietvloer gieten. We gebruiken hiervoor een speciale egalinelaag die we aanbrengen zoals je gietvloer zelf. Natuurlijk kan je ook met schuurmachines of diamantslijpers aan de slag. Maar dat is arbeidsintensief en tijdrovend. Bovendien produceer je stof dat zich over de volledige ruimte verspreidt.

Waarom je vloer laten egaliseren?

Of je nu kiest voor polyurethaan, epoxy of acrylaat, een gietvloer is maar enkele millimeters tot een paar centimeter dik. Voordat je de gietvloer aanbrengt, moet de ondergrond vlak zijn. Vooral (oudere) betonvloeren zijn vaak oneffen en hebben scheuren of ontbrekende stukjes. Met de egalinelaag werken we die volledig weg.

Wil je een gietvloer op een tegelvloer aanbrengen? Ook dan moet je de vloer egaliseren. Dit is vaak het geval in badkamers en keukens, maar soms ook in woonkamers. De tegels en de voegen hebben namelijk niet dezelfde hoogte. Dat verschil werk je weg door je vloer te egaliseren.

Een gietvloer heeft een ondergrond nodig waar die zich goed aan vasthecht. Ook daarvoor is de egalinelaag ideaal. Die cementgebonden materie heeft exact de ruwheid waaraan de gietvloer zich optimaal hecht.

Niet alleen voor een gietvloer is egaliseren de beste voorbereiding. Ook als je parket, linoleum of een sportvloer legt, moet je ondergrond vlak zijn en is egaliseren een verstandige keuze.

Nadelen van een niet-geëgaliseerde vloer

Hoe vlakker de ondergrond, hoe beter het resultaat. Is de vloer niet geëgaliseerd? Dan vergroot je de kans op onregelmatigheden. Er ontstaan dan bijvoorbeeld luchtbellen tussen de ondergrond en de gietvloer.

Soms is de vloer waarop de gietvloer moet komen vervuild, bijvoorbeeld met lijmresten of vettigheden. Dat zorgt ervoor dat de gietvloer zich niet goed hecht. Het gevolg is een minder strak resultaat en een grotere kans op scheuren.

Egaline Antwerpen

Vloer egaliseren, onze werkwijze

BVS Gietvloeren bekijkt je vloer en onderzoekt de staat waarin die zich bevindt. We gaan na of er (grote) scheuren, gaten of andere gebreken zijn. Zijn die er? Dan herstellen we ze voordat we je vloer egaliseren. We hebben de juiste expertise en brengen de apparatuur en producten mee die nodig zijn om je vloer vakkundig te egaliseren.

Droogtijd egaline

De egalinelaag heeft tijd nodig om te drogen en uit te harden. Dat proces duurt tussen de 12 en 48 uur, afhankelijk van de dikte van de laag, de ventilatie in de ruimte en de ondervloer. Zodra de egaline droog en uitgehard is, plaatsen we de gietvloer.

Onze egalisatie projecten

vloer met egaline

Vloer laten egaliseren door BVS Gietvloeren

Bestel je bij ons een gietvloer? Dan inspecteren we je huidige vloer en nemen we het egaliseren mee op in de offerte, als dat nodig is. Wil je je vloer laten egaliseren voordat je parket, linoleum of een sportvloer legt? Dan krijg je van een offerte voor het egaliseren alleen.

We bespreken samen de planning zodat de verschillende werken (egaliseren en gietvloer plaatsen) snel op elkaar volgen.