Gietvloer in de badkamer
Heerlijk, dat warme water dat over je lijf gutst. Maar dan draai je de kraan toe, wikkel je jezelf in een handdoek en ril je alvast bij het idee aan die steenkoude badkamervloer.
Genoeg van koukleumen en klappertanden na je douche of bad? Kies dan voor een gietvloer in je badkamer. Stijlvol strak, heerlijk comfortabel en ongelooflijk onderhoudsvriendelijk.
BVS Gietvloeren legt al meer dan 15 jaar gietvloeren, van het egaliseren van de ondergrond tot het aanbrengen van de coating. Contacteer Bert voor de gietvloer die perfect past in jouw badkamer.
Waarom kiezen voor een gietvloer in je badkamer?
Omdat je houdt van lekkere warme voeten na je bad of douche.
Omdat je wegsmelt van de moderne en strakke uitstraling van je interieur.
En omdat je stiekem een hekel hebt aan vloeren die vuil lijken aan te trekken als magneten.
Gietvloeren passen bij je badkamer zoals tandpasta bij je tandenborstel en zeep bij je washandje. Ze zijn waterdicht en dus 100% geschikt voor natte ruimtes zoals douches en badkamers. We leggen ze naadloos, waardoor ze niet alleen onderhoudsvriendelijk zijn, maar ook nog eens erg stijlvol. Bovendien zijn gietvloeren de ideale vloerbedekking om de warmte van vloerverwarming door te geven aan je badkamer.
De juiste gietvloer kiezen voor jouw badkamer
Als expert in gietvloeren raden we voor badkamers en douches onze PU gietvloer aan. Die is van nature waterdicht en heeft dus geen extra coating nodig voor gebruik in natte ruimtes. Andere gietvloeren, zoals een epoxy gietvloer, zijn bovendien gevoeliger voor krimpspanningen. Daarom combineren ze lastiger met vloerverwarmingssystemen. Koudere acrylgietvloeren zien we dan weer vooral in bedrijven en instellingen.
De beperkte krasbestendigheid is een van de weinige nadelen van een polyurethaangietvloer. Gelukkig is dat in je badkamer geen enkel probleem. In je douche komen maar zelden schoenen of andere voorwerpen die krassen veroorzaken. Bovendien is dit een erg propere omgeving. Je hoeft dus geen schrik te hebben voor krassen of strepen in je badkamergietvloer.
De voordelen van een badkamer met gietvloer
- Beschikbaar in alle RAL-kleuren, dus ook in de kleur die past bij jouw badkamer
- Naadloos, dus hygiënisch en makkelijk schoon te houden
- Vloeistofafstotend ofwel waterdicht, dus ideaal voor de badkamer
- Beperkte elasticiteit zorgt voor extra comfort en vermindert de kans op scheuren
- Matcht helemaal met vloerverwarming en neemt de temperatuur van de kamer aan, dus steeds aangenaam warm wanneer je uit je douche of bad stapt
Zo plaatsen we jouw naadloze badkamervloer
Onze werkwijze voor een gietvloer in jouw badkamer
Het plaatsen van gietvloer in een badkamer is een specialistenwerkje. Want alleen na een correcte installatie geniet je van een waterdichte en afwaterende vloer. Daarom doorlopen we steeds deze stappen:
- Plaatsbezoek: we bekijken jouw specifieke situatie en maken een opmeting. Zo krijg je niet alleen advies, maar ook een offerte op maat.
- Planning: ga je akkoord met ons voorstel? Dan bekijken we samen wanneer we de gietvloer in je badkamer plaatsen. Reken erop dat we hiervoor minstens een dag tijd nodig hebben.
- Egalisatie: indien nodig bereiden we de ondergrond voor op de gietvloer. In een douche gaan we niet voor 100% egaal, maar zorgen we dat de ondergrond al voldoende afschot heeft.
- Plaatsing: we gieten jouw badkamervloer uit in optimale omstandigheden. Daarvoor nemen we onze tijd, en we vertellen je ook wanneer je je vloer best voor het eerst betreedt.
- Opvolging: vragen over je nieuwe vloer, of zo tevreden over het resultaat dat je ook interesse hebt in een gietvloer in je slaapkamer of een andere ruimte? Wij zijn steeds beschikbaar.
Wat kost een gietvloer in je badkamer laten leggen?
De prijs van jouw badkamergietvloer is afhankelijk van verschillende factoren.
Komt de vloer enkel in je douche, ook in je badkamer, of loopt hij zelfs door tot in je slaapkamer? Een grotere oppervlakte betekent een grotere investering. Maar ook: een lagere prijs per vierkante meter én een harmonieuzer interieur.
Hou er verder rekening mee dat het egaliseren van de ondervloer extra kosten met zich meebrengt. Bij een renovatie is dat wel de enige manier om je badkamer klaar te maken voor een nieuwe gietvloer.
En ga je voor acrylaat, epoxy of polyurethaan? Die laatste raden we steeds aan voor residentiële woningen, en zeker voor badkamers en douches. Bekijk onze gietvloerrealisaties, zodat je een idee krijgt van de mogelijkheden en toepassingen, onder meer in badkamers.
BVS Gietvloeren, expert in gietvloeren voor jouw badkamer
BVS Gietvloeren heeft meer dan 15 jaar ervaring met het egaliseren van ondervloeren en het aanbrengen van gietvloeren. Twijfel je of een gietvloer wel mogelijk is in je badkamer, geraakt de knoop over het materiaal of de kleur niet doorgehakt, of heb je vragen over het aanbrengen zelf? Contacteer ons gerust, dan bespreken we samen jouw wensen en verlangens.